Mallorcan leiriraportti ja katse tulevaan

Pitkä, raskas, mutta antoisa ja kehittävä SFI:n järjestämä Mallorcan leiri on takanapäin. Leiri tarjosi oivan näköalapaikan, miten ammattipyöräilijät treenaavat. Siitä jäi paljon oppia käteen tulevia vuosia varten ja oma treeniohjelmani pyörän osalta muuttuu aika paljon. Mallorca oli myös erinomainen paikka hioa ryhmätaktiikoita ja ryhmäajoa yhteen, sillä lähdemme 6 naisen porukalla polkemaan Sveitsiin Euroopan GP:n kahta etappia. Porukasta oli neljä leirillä mukana ja niimpä muutamana päivänä treenasimme ryhmäajoa kisatiimimme kanssa: joukkue aika-ajotreeniä, kiritreeniä, paritempoa, ja telaketjutaktiikoita. Itse Euroopan GP:stä myöhemmin lisää. Kovaa kyyti tulee olemaan, sillä siellä polkevat Euroopan huippunaiset. Mutta mikä kokemus, priceless.

Yleisesti ottaen leirillä mentiin todella lujaa ja se tuntuu kropassa vieläkin, vaikka leiristä on jo viikko. Mulla oli huonekaverina aivan mahtava nainen eli Mirka ja me tehtiin kaikki pyörä- ja triathlontreenit yhdessä. Mirka on äärettömmän motivoitunut triathlonisti ja pyöräilijä, joten hänen kanssaan oli tosi kiva treenata ja viettää aikaa. Huomasin löytäneeni niinkin harvinaisen asian kuin sielunkumppanuuden tästä iloisesta ja aina positiivisesta huonekaveristani.

Mirka tauolla Felanitxissa!

Urheilun puolella me vedettiin Mirkan kanssa vähän ehkä överiksi, sillä ylitimme aika reilusti Mirkan valmentajan tekemät treeniohjelmat sekä kovuuden (PK-treenit vaihtui VK:lle) että pituuksien puolesta. Vedettiin tempotreenejä, tiukkoja tasamaita, pari pitkää ja kovaa mäkipäivää. Vaihtotreenejä ja yksi pitkä yhdistelmä pyörä-juoksu. Oltiin me aamulla käyty uimassakin jo alle. Lyhyt treenipäivä oli 4 tuntia. Pyöräkilsoja tuli 860km 8 päivän aikana, juoksukilsoja 35-40 ja uintiakin muutamien tonnien verran. Aamuverroja yms ei näihin määriin lueta.

Leirillä elettiin kuin ammattiurheilijat. Aamu alkoi 7.30 verralla, josta mentiin aamiaiselle. 9.30 pyörän päälle ja lähdettiin treenaamaan. Reitit oli kaikki suunniteltu valmiiksi sekä päivän lenkkiohjelmat (vedot, ryhmätreenit), meidän täytyi vaan saapua paikalle. Omat huoltojoukot tsekkas ja huolti pyörät, jos niissä oli jotain vikaa. Tai luultiin, että niissä on jotain vikaa :D (tää sirisee…Kuuleeko sitä kukaan muu?). Takaisin hotlalla oltiin about 4-6 välillä, 1,5 litraa vichyä ja patonki kaupasta, jalat kylmähoitoon altaaseen ja lepoa. Joinain iltoina ohjatut venyt ja sen jälkeen 19.00 illallinen. Kamat aamuksi valmiiksi ja nukkumaan. Kaikki aika mitä ei vietetty treenaten, valmistauduttiin seuraavan päivän treeniin. Venyteltiin, palauteltiin, tankattiin. Syötiin lisää ja nukuttiin.

4/6 Sveitsin kisaporukasta: Rosa, Mirka, Jaana ja minä.

Triathlonisti, joka yrittää pysyä pyöräilijöiden ja parempi kuntoisen triathlonistin perässä sai välillä vähän kylmää kyytiä. Se joka väittää ettei tasamaatreeni ole kovaa niin ei ole tainnut ajaa ikinä kovaa tasamaalla. Muutaman kerran me mentiin niin lujaa, että en vaan meinannut pysyä edes peesissä. Vuorovedoin vedettiin, mulla oli reidet ihan tyhjät, vaikka todellakin ja kerrankin huolehdin oikeasti ravinnosta. Omalla vetovuorolla reidet aivan hapoille, peesiin roikkumaan, palautuksesta tietoakaan. Loppumatkasta sykkeet 120 tienoilla, mutta mitään spurttia ei vaan lähtenyt, kun muut kiihdytti mäkeen, liikenneympyrästä tai risteyksestä eteenpäin. Noissa treeneissä todella tunsin, miltä ne reidet ja koko kroppa tuntuu, kun kaikki mehut on vedetty irti mitä vaan lähtee ja reidet on ihan tyhjät. Takki oli pari kertaa aivan tyhjä hotlalle kaarrettaessa, olin henkisesti ja fyysisesti niin rikki tuntien mittaisista lenkistä, että sain ihan nieleskellä kyyneleitä. Mutta nautin joka hetkestä, sillä mikä mahdollisesti voisi olla kivempaa kun kiduttaa omaa kroppaa yli sen sietokyvyn… ainakin näin jälkeenpäin asiaa ajateltuna :D Ja porukka pelasti paljon, läppä lensi, hervoton nauru raikasi ja toisiamme tuettiin ja tsempattiin.

Sa Calobra noustu! 1/3 noususta oli 8%. Alle lämmittelyksi pikku- ja iso-Soller (5% ja 6% keskinousut, ~6km ja ~13km pituudet muistaakseni). Tässä kohtaa koko nainen vaan tärisi.

Tänään on kisakauden avaus Länsiväylä-juoksussa… shiiiit

Pitkä, 27.4. alkava ja 19.10 päättyvä kisakausi alkaa tänään. Onneksi reidetkin palasivat kuluvalla viikolla matkaltaan. Ne taisivat viettää pari ylimääräistä lomapäivää Malliksella, kun Suomessa juoksu on ollut tuskallisen kömpelöä, hapottavaa ja vaan raskasta. Sykkeet oli perjantaina lenkillä parhaimmillaan 193 ja vauhtia vaan about 12.5km/h. Pyöräily on juoksujalkojen pahin vihollinen ja toivon, että ne toipuvat HCR:ään mennessä. Tänään on Länsiväylä-juoksun lähtölaukaus 13.15, jossa on tarkoitus juosta 17,4km, mutta ei todellakaan VK:ta, kuten alunperin suunnittelin. Ensinnäkin raskas leiri vaatii kunnon palautumisen, eikä oma kroppani ole vielä valmis äärisuorituksiin. Toinen syy liittyy juoksuherkkyyden puutteeseen. Länsiväylä-juoksu on pitkä kiihtyvä PK-treeni, joka valmistaa HCR:ää varten.

Uusi työ!

Olen nopea liikkeissäni ja niinpä uusinkin käänteeni otti vaivaiset 2 päivää. Siirryin yrittäjästä pörssifirma Dovre Groupin Head of Business Control-positioon, jossa siis vastaan konsernin sisäisestä laskennasta, treasurysta ja isoista alueelleni kuuluvista projekteista. Työ on mahtavaa, työkaverit ja etenkin esimieheni ovat aivan mahtavia. Pursuan intoa sekä työ- että treenielämässä, joten tästä on hyvä jatkaa!

Viimeisenä leirin treenit päivä päivältä ja raskausluokitusta (jätän aamuverrat ja iltavenyt pois):

To: Matkustuspäivä. 1h pyörää ja 30 min juoksua -> herättelyä

Pe: Mäkipäivä, 3 kumpuilevaa mäkeä. 115km ja 5h -> raskaita nousuja, mäkien pituus ja määrä uuvutti.

La: Uinti meressä 1000m. 3h pyörää 105km ja 75min / 13,5km juoksu päälle. Erittäin raskas.

Su: 140km, 5h pyörää, ryhmätempoja ja vetovuoroja. Erittäin raskas.

Ma: 2.4km juoksu + 2300 uinti + 2,4km juoksu -> oli pakko palautella. Kroppa pe, to ja la treeneistä ihan puhki.

Ti: Vaihtotreenin eka osa PK:ta ja toinen VK:ta; 1. osa 90min pyörä (40km) + 30 min (6km) juoksu + 2. osa 90min pyörä (~45km) + 30 min (6,5km) juoksu. Kevyestä raskaalle. Vika juoksu oli killeri.

Ke: 160km 5h tasamaata ryhmätemmoilla, telaketjua yms. Puoliraskas.

To: aamu-uinti meressä 1000m ja palauttava pyörä 2h 60km

Pe: Leirin kliimaksi eli kolmen nousun päivä. Pieni Soller, Iso Soller ja Sa Calobra. 170km ja 7h.

La: Juoksu 6,5km 35min.

Mallorca leirikohteena -kirjoitus tulee Harjoitusmatkat -osioon, kunhan sen ehdin kirjoittaa. Vinkit hotelleista, pyörälenkeistä yms. kannattaa lukea sivustoltamme seuraavaa matkaa suunnitellessasi!