Taas baanalla

Viisi akupunktiokertaa Optimovella teki ihmeitä. Nyt takareisi on ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen kivuton treenatessa, joten olen päässyt kokeilemaan taas juoksua pitkästä aikaa. Sen verran sitkeä vamma oli, että kahdella viimeisellä kerralla akupunktiota tehostettiin vielä sähköllä. Ensiksi etsittiin iki-ihanat jumit tökkimällä, jolloin lihas nyki. Sitten neulat jätettiin paikoilleen ja otettiin joidenkin kidutuslaitteeksikin kutsuma sähkövehje. Oma kokemus sähkötehosteesta oli kuin elohiiri takareidessä. Samanlaista tahatonta nykimistä, mutta sillä erolla että nykäyksistä tuli säännöllisempiä jumin hellittäessä. Youtubesta löytyi hyvä video normaalista takareiden akupunktiosta. Samanlaisia rajuja lihasnykäyksiä itselläkin tuli muljahteluiden kera. Ei mikään mukavin tunne, mutta kun tuloksena on kivuttomuus, niin kyllä sen kestää:

Sähköakupunktiosta löytyy pieni videoklippi Optimoven Instagramista. Jossain vaiheessa käyn varmaan samassa paikassa urheilijoille tarkoitetun pikakurssin kinesioteippaukseen, niin saan lisää työkaluja vammojen hoitoon. Osaamista kyseisestä paikasta tuntuu löytyvän todella hyvin hintatason ollessa karkeasti puolet Mehiläisestä ym isoista palveluntarjoajista, joten opiskelijabudjettikin kiittää.

Tuomiokirkon portailla. Vaatteet Asicsilta, kuvakaappaus videolta.
Tuomiokirkon portailla. Vaatteet Asicsilta, kuvakaappaus videolta.

Nyt, kun takareisi on kestänyt juoksua, olen muutaman kevyen lenkin käynyt heittämässä. Vauhdit ovat vielä hitaita 6-7+ minuuttia per kilometri matkojen ollessa 5-15km, mutta tästä tämä taas lähtee. Viikko sitten tuli oltua pari päivää Helsingissä ja tilaisuus tuli hyödynnettyä videointiin. Loppukuusta on luvassa Rocky-henkistä treenivideota Garminin Virb-testikampanjaan liittyen, kun siinä olen mukana nioben kanssa. Vielä kun ehtisi ja jaksaisi toteuttaa kaikki videoon liittyvät ideat.