Kilpailupohdintaa

Moni tuttu on jo kysellyt seuraavan kauden kisasuunnitelmista, kun useimpien sm-kisojen ilmoittautumisetkin ovat jo auenneet. Moni on laatinut jo tarkat kisakalenterit, mutta minä en. Oikeastaan ainoa lukkoon lyöty kilpailu kaudelle 2015 on toukokuinen Helsiki City Run. Kesän triathlonsuunnitelmat ovat vielä täysi arvoitus. Se, miksi näin on, valotan seuraavien luonnosten jälkeen:

Kisakalenteriluonnos 1:

toukokuussa HCR

kesäkuussa Sprintti SM ja SM-tempo

Heinäkuussa Voimarinteen perusmatka sekä Joroisten puolimatkan SM

Elokuussa Kuopiossa perusmatkan SM

 

Kisakalenteriluonnos 2:

toukokuussa HCR

kesäkuussa Sprintti SM ja SM-tempo

Heinäkuussa Voimarinteen perusmatka sekä Joroisten puolimatka joukkueessa

Elokuussa Lahdessa täysmatkan SM

 

Jokereita: Ruotsissa olisi kesäkuun lopulla pitkän matkan MM-kisat. Jos treenit kulkee, niin kyseistäkin kisaa voi harkita. Toinen jokerikortti on Ratareisi. Sinne tekisi taas mieli mennä kurvailemaan sydämensä kyllyydestä juhannusyössä.

katse
Katse kohti kautta 2015

Mitään suunnitelmia en kuitenkaan ole lyömässä vielä lukkoon. Kroppa on temppuillut, joten treenit eivät vielä ole hirveällä vauhdilla kulkeneet. Nyt loppuviikon pidin totaalilepoa, kun suusta leikattiin kaksi neljästä viisaudenhampaasta pois tilanahtauden takia. Ja jossain vaiheessa leikataan vielä loputkin pois, kunhan ensimmäiset taisteluarvet paranevat. Ensiviikolla pitäisi kokeilla myös takareiden kuntoa. Siitä fysiatrin tuomio oli mikrorepeämiä lihaksessa, joiden mukana tullut hermoärsytystä, joka jäänyt vain päälle tms. Takareittä on hoidettu fysioterapiassa akupunktiolla. Kolme hoitokertaa on nyt takana ja kivut ovat ainakin lieventyneet. Ensimmäinen käsitys, mikä akupunktiosta vastaanotolla korjattiin, oli se että sille on ihan kunnon lääketieteelliset perusteet, ettei ole mitään itämaista energiapisteisiin tökkimistä. Länsimaisessa versiossa etsitään sopivat pisteet lihaksesta, tökitään neuloja niihin, että saadaan aikaan haluttu vaste. Vaste on lihasnykäys, jonka myötä jännitys lihaksessa helpottaa tms. Siinä sivussa sitten keho rupeaa erittämään vaurioita korjaavia aineksia, eli toisin sanoen hoidetaan paikallisesti. Pari ilkeää jumia on takareidestä löytynyt istuinkyhmyn suunnalta. Hoitopöydällä on tullut venkoiltua ja sätkittyä joka kerralla, kun Optimoven fysioterapeutti on ne jumipisteet löytänyt. Jotkut kuulemma kokevat akupunktion erittäin epämiellyttäväksi, mutta kuulun niihin (hulluihin), joiden mielestä se on pikemminkin jännää :D

katse3
Pientä hulluttelua Heinolassa

Nyt seuraavaksi siis testaan, että kestääkö takareisi juoksua tai muuta kovempaa treeniä. Jos ei, niin sitten hoito jatkuu. Eikä takareisi ole tällä hetkellä edes ainoa hidaste terveyspuolella. Vaihteeksi otettiin taas verikokeita ja jos ei taaskaan mitään löydy, niin sitten mietitään, mitä tutkitaan tai mille spesialistille lähetetään. Kaikenlaista pientä vaivaa on nimittäin ollut viimevuotisen kolarin jälkeen. Se, onko tämänhetkiset ongelmat vain sattumaa vai seurausta kolarista, selvinnee toivottavasti lähiaikoina. Palaan tähän asiaan vielä uudelleen, kun on enemmän kerrottavaa.

katse4
Aina voi leuattaa

Ensivuoden kisat tulee siis päätettyä joskus talvikauden aikana. Täysmatkalle ei kannata lähteä, jos treenit eivät kulje halutulla tasolla. Ja koska SM-kisat ovat varsin lähellä toisiaan, niin minun kunnolla ei puolimatkan sm-kisaa ja täysmatkaa vedetä kahden viikon välillä toisistaan. Eikä viikko täysmatkan jälkeen varmasti tee mieli mennä perusmatkan sm-kisaan. Mutta kalenteri elää vielä monet kerrat. Joka viikonlopulle löytyy kyllä kisa, jos vain intoa ja resursseja on. Kuitenkin SM-kisat muodostavat sen rungon kalenteriin, jonka ympärille muut kisat sitten laitetaan.