Asics Better your best

Postauksen kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla. En ole vielä tämän wordpressin kanssa aivan sinut, joten koittakaa kestää. Vanha koira saa siis opetella uusia temppuja, että saa visuaalisen ilmeen mieluisammaksi.

asics1
Ratiopharm Areena

Menneenä tiistaina olin Ratiopharm Areenalla noin tusinan muun bloggaajan kanssa kuuntelemassa, millaiseen haasteeseen oli oikein tullut lähdettyä. Kyseessä on Asicsin ja Helsinki city runin yhteistyökampanja, joka huipentuu toukokuussa 2015 juostavaan puolimaratoniin. Tavoitteena on kampanjan nimen hengessä pistää juoksuennätyksiä uusiksi tai suorittaa se ensimmäinen puolimaraton. Asics on hommassa mukana huolehtimassa asianmukaisesta juoksuvarustuksesta. Vaate-esittelyn alussa esittelijä katsoi minuun sanoen aikalailla ”Tää osio on ehkä enemmän noille muille suunnattu”. Satun nimittäin olemaan reilusta kymmenestä mukana olevasta bloggajasta ainoa mies. Mutta hengissä selvisin pinkkien urheiluvaatteiden vyörystä.

 

asics2
Alkuun ruokittiin osallistujia
Esiteltyjä vaatteita. Oli siellä minullekin pari vaatetta näytillä.

Haasteen aloitustilaisuudessa osallistujien jalat 3D-skannattiin. Skannauksessa selvitettiin jalkojen kriittiset mitat, jotka olivat yhtenä perusteena kenkävalinnalle. Skannauksessa selviää, onko jokin jalan osa erityisen vaativa kenkien suhteen. Tuon jälkeen fysioterapeutti katseli juoksuaskellusta radalla, minkä mukaan antoi kenkäsuositukset. Minulle noiden analyysien myötä tulee kanoottikoon (suomeksi siis koko 47) Asics DS Trainerit. Nykyisiin kenkiin verrattuna ne asettuvat Boostien ja Newtonien välimaastoon luonteeltaan. Innolla odotan yhteisiä kilometrejä, joita epäilemättä on edessä vielä.

Kanootteihin tarrat mittauspisteisiin
asics5
Sitten kanootti koneen kitaan 3D skannaukseen
asics6
Oikea jalka skannattuna
asics7
Ja tältä näytti raportti

Kampanjan myötä Asics järjestää ohjattuja yhteislenkkejä, joista ensimmäinen on tämän viikon lauantaina Helsingissä. Lähtöpaikkana on Mikonkadun Intersport. Lisätietoa löytyy Facebookin puolelta. Haasteen olennaisena osana on myös juoksuohjelmat. My Asics-sivuston kautta voi räätälöidä itselleen juoksuohjelman. Triathlonistin kannalta siinä on tosin se ongelma, ettei se ota huomioon kahden muun lajin treenejä, mutta jotain runkoa siitä kyllä juoksuunsa saa. Palvelu ottaa huomioon lähtötason esimerkiksi nykyisestä puolimaratonin ennätyksestä, minkä perusteella se määrittää erilaisten lenkkien vauhteja. Allekirjoittaneelle palvelu tarjosi varsin reippaita vauhteja pitkillekin lenkeille jo lokakuussa (käytännössä nykyisen puolimaratonennätyksen vauhteja 18km viikottaisille lenkeille), joten ihan kirjaimellisesti ei aivan kaikkea kannata ottaa. Mutta hyvän juoksuohjelman rungon palvelusta saa. Uinti- ja pyörätreenien takia aivan kirjaimellisesti en ole ohjelmia noudattamassa, mutta runkoa juoksutreeniin niistä teen. Vielä kun saisi reissaamisesta kipeytyneen takareiden siihen kuntoon, että pääsisi kunnolla treenaamaan. Voi olla, että lähiviikot menevät enemmän vesijuostessa kuin pururadalla.

 

Sosiaalisessa mediassa minun ja muiden haasteeseen osallistuvien bloggaajien edesottamuksia voi seurata ainakin seuraavilla hashtageilla: #asics #betteryourbest #myasics #hcr2015