Alkuvuoden touhuja

Tämä on taas näitä postauksia, mihin ei vaan järkevää otsikkoa keksi. Viimeisen viikon aikana on taas ehtinyt tapahtumaan kaikenlaista. Muutama laajempi postaus on työn alla mm. testaamistani actionkameroista (Gopro vs. Virb), talviurheiluvinkit, foam rollerit ym. kivaa.

Viimeviikolla pyörähdin Optimoven uusien tilojen avajaisissa. Hienot tilat ovat tyypit saaneet aikaan. Treenisali näytti viihtyisältä ja toimivalta toiminnalliseen treeniin. Muutenkin paikan ilmapiiri oli varsin miellyttävä. Ja hinnat ovat vielä varsin kilpailukykyiset isompiin toimijoihin verrattuna. Jossain vaiheessa kevättä ajattelin mennä tuonne testaamaan treenitilat.

optimove
Optimoven uusien tilojen eteinen. Vastaanottopöytä toimi tarjoilupöytänä avajaisissa.

Tämä viikko alkoi aika reippaassa pakkasessa, joten reipas ulkoliikunta ei hirveästi houkutellut. Kaikkein kylmimpänä päivänä tuli sitten mentyä pienellä porukalla boulderoimaan Boulderpajalle ja illalla pienelle pakkaskävelylle. Joka kerta Boulderpajalla on ollut havaittavissa edistystä. Ensimmäisellä kerralla olin kauhusta kankeana, kun piti ilman turvavaljaita kiivetä muutaman metrin korkeuteen pieniä otteita käyttäen. Tiistaisella kerralla meno oli jo varsin rentoutunutta. 1,5 tunnin kiipeily kävi myös tehokkaasta treenistä yläkropalle, kun torstaisesta uinnista ei meinannut tulla mitään olkapäiden ollessa ihan tyhjät kiipeilystä. Nyt vain pitää kytätä, tuleeko noista muutaman kerran sarjakorteista uusia tarjouksia, joihin tarttua. Sen verta mukavaa vaihtelua treeniin tuo seinäily on, että tekee mieli toistekin tuonne mennä.

paja2
Välillä pajalla tuntee itsensä liian isoksi.
Toisinaan taas raajat tuntuvat varsin pitkiltä
Toisinaan taas raajat tuntuvat varsin pitkiltä
Edellisen kuvan paikka sivusuunnasta. Painovoima oli viholliseni.
Edellisen kuvan paikka sivusuunnasta. Painovoima oli viholliseni.
paja5
Pakollinen bloggaajaleuatus. Vasemmalta katsottuna niobe, mä ja Jenni. Kameran takana porukan neljäs boulderoija.
paja6
Ohi on. Uskokaa tai älkää, mutta noihin kenkiin sain mononi survottua.

Tämän viikon loppupuolisko on ollut uintipainotteinen ja sellaisena jatkuu. Torstaina pari kilometriä rentoa uintia ja tänään aamulla tekniikkakuvausta sekä tonnin testi märkkäri päällä. Vauhdinjako testissä oli perinteinen. Eli liian kova startti ja sitä myötä hyvä hyytyminen. Ensimmäinen satanen 1:23, 500m väliaika 7:43 ja loppuaika 15:55. Toisin sanoen jälkimmäinen 500m oli puolisen minuuttia ensimmäistä hitaampi. Paremmalla vauhdinjaolla olisi varmaan ollut muutaman sekunnin parempi loppuaika. Mutta tästä lähdetään hiomaan nopeutta ja kestävyyttä paremmaksi. Viikonloppuna Alvarissa on Wibit-vesihuvipuisto, mikä luonnollisesti pitää aikuisen miehen käydä testaamassa. Samalla siellä on sarjarannekkeet kerrankin inhimilliseen hintaan myynnissä, kun alennukset ovat jopa 30%.

Lasse ui
Kuvakaappaus uintitekniikkakuvauksista
Tiistain pakkaskävelyllä oli kuvauksellista. Kuva otettu ilman jalustaa.
Tiistain pakkaskävelyllä oli kuvauksellista. Kuva otettu ilman jalustaa.