Juoksupainotteinen peruskuntoviikko

Viikko 40

MA: Perusjuoksua 13.2km, 4:49/km

TI: Kevyttä juoksua 11.6km, 5:08/km

KE: Kiipeilyä 1h30min

TO: Perusjuoksua 13.4km, 4:51/km

PE: Kevyttä juoksua 12.1km, 6:51/km

LA: Kevyttä juoksua 20.3km, 5:18/km + Kiipeilyä 1h

SU: Kevyttä juoksua 34km, 5:18/km

Yhteensä: 11h48min, josta juoksua 104.6km/9h18min ja kiipeilyä 2h30min.

 

Sellainen viikko takana. Motivaatio kasvoi taas yhden pykälän, kun sai alle ehjän viikon, vaikkeikaan niin monipuolisen, vielä. Viikkoon ei muuta mahdutettukaan kuin juoksua ja pari kertaa kiipeilyä. Juoksu oli sellaista perustekemistä, muutama vähän reippaampi pk:n yläalueen lenkki ja muuten sitten sellaista kevyttä läpsyttelyä, joka ei seuraavana päivänä ole tuntunut missään (kop kop). Mukava huomata, että kun vauhdit ovat, osin ihan tarkoituksella, alhaiset, niin määrä ei rasita mitenkään huomattavasti.

Sunnuntain pitkä lenkki oli yllättävän helppo, vaikka pitkikset ovat aina vähän arveluttavia, jaksaako niitä henkisesti. Nyt ”mielenkiintoa ylläpitääkseen” juoksin sen rytmityksellä n. 5:00/km ja 5:35/km vaihdellen vuorokilometrein, joka toimi oikein hyvin. Toinen hyvä vaihtoehto olisi juosta se kiihtyvästi, mutta tässä vaiheessa kautta se voisi mennä liian kuormittavaksi, ellei aloita todella maltillisesti (joka taas on hyvin haastavaa ainakin itselle).

Kiipeilyä tuli pari kertaa, ja nyt kun sitä on tullut tehtyä se pari kertaa viikossa muutamien viikkojen ajan, huomaa heti, että kädet eivät ole enää kipeät seuraavana päivänä kuten olisi pidempien taukojen jälkeen. Eipä se muuten haittaisikaan, mutta yleensä se käsien jumitus haittaisi seuraavan päivän uintia. Hyvä siis, että ei tarvitse sellaisesta huolehtia enää. Ja toki alkaahan se tasokin nousta sinne entisille lukemille, kun vähän useammin käy kiipeämässä, joka tietenkin motivoi jatkamaan :) Ja on hyvää yläkropan ja keskivartalon treeniä ehdottomasti, joka palvelee etenkin uintia!

Uintia oli tarkoitus olla ohjelmassa, mutta niinä päivinä kun piti mennä uimaan, aina tuli jotain ongelmaa tielle (kuten klassinen tilanne: Menet ulko-ovesta ja huomaat, että avaimet puuttuvat ja puoliso tulee kotiin useamman tunnin päästä…). Ensi viikolla sitten uusi yritys, jos pari kertaa pääsisi altaaseen tekniikkaa hiomaan.

Pyöräilyä en ole pahemmin miettinytkään, mutta josko ensi viikolla edes kerran polkaisisi vähän jalkoja liikkeelle muistuttaakseen siitäkin liikkeestä :)