Ylimenokauden viettoa.

Tai oikeastaan nyt ollaan jo loppusuoralla… Neljä viikkoa kesän viimeisestä koitoksesta on nyt kulunut, ja sitä myöten ylimenokausi alkaa olla vietetty. Halusin pitää ylimenokauden heti viimeisen kilpailun perään, vaikka alkusyksy onkin hyvää aikaa vielä treenata ja kisailla esim. juosten. Koen kuitenkin, että kun kesän pääkisailut ovat paketissa, niin kaipaan sen tauon silloin. Myöhemmin syksyllä en sitä enää malttaisi pitää, koska kaikki uintivuorot jne alkavat pyöriä täydellä teholla. Itseasiassa masters-uintitreenit ovat pyörineet jo, mutta toistaiseksi olen ollut mukana vielä vähän harvemmin kuin normaalisti. Mitä olen sitten tehnyt viimeiset neljä viikkoa?

Esimerkiksi näitä:

 

aa3

Käynyt Cheekin keikalla.

aa2

Tehnyt magnesium-jalkahoitoa.

aa1

Katsellut paljon maisemia kävellen ja pyöräillen.

Näiden lisäksi olen tehnyt pitkän putken töitä, leikittänyt ja lenkittänyt hoitokoiraa, tehnyt paljon ruokaa (ja säilönyt varsinkin omenasosetta talven varalle!), lukenut enemmän kirjoja ja katsonut enemmän telkkaria kuin normaalisti. Ja nyt viikolla sairastin vielä syysflunssakin, joten ei siitäkään toivottavasti tarvitse enää kärsiä treeniarjen alkaessa.

Ylimenokausi on siis ollut onnistunut, ja oon nauttinut ”ylimääräisestä” ajasta. Välillä on toki tehnyt kovastikin mieli jo alkaa oikeasti harjoitella, ja välillä on ollut helppoa olla tekemättä mitään. Jokaisella neljällä viikolla olen toki tehnyt jotain, varmaan keskimäärin noin seitsemän tunnin verran per viikko. Jokaiseen viikkoon on mahtunut pari lepopäivää, pari uintia ja työmatkapyöräilyä (ja yksi spinning-ohjaus). Niiden lisäksi kuukauden aikana tein pari maantielenkkiä ja muutaman lyhyehkön juoksun. Alunperin ajattelin, että olisin käynyt esim. eri jumpissa, mutta ei mun sitten tehnytkään mieli, vaan enemmin lähdin aina tuttujen lajien pariin. Ne veivät voiton, joten ylimenokauden teemaan kuuluen tein just sitä mitä mieli teki.

Arki tosiaan kolkuttelee nyt jo ihan nurkan takana, kun huomenna normaali arki alkaa myös treenien myötä. Huippua päästä taas kunnolla vauhtiin ja rakentelemaan pk-kautta! Syksylle on luvassa vielä kivoja juttuja treeneihin ja muuhunkin liittyen, joten niistä on luvassa kivaa piristystä syksyn harmauteen.