Syksyinen treeniviikko.

Vanhan blogin puolella tein usein viikkoyhteenvedon siten, että kerroin viikon parhammista ja heikoimmista treeneistä. Nyt täällä uuden blogin puolella aloitetaan siitä, että vilautan teille ihan kokonaisen treeniviikon! Tällä hetkellä olen siis palannut normaalin treenin pariin kuukauden tauon jälkeen, ja tämä kulunut viikko oli toinen kolmesta normaalista viikosta. Kolmen viikon jälkeen pidän ensimmäisen kevennetyn viikon. Syksyn tavoitteena on totuttaa taas kroppa normaaliin ja mielellään vähän suurempaan treenikuormaan kuin viime vuonna, mutta samantien siihen ei tietenkään voi hypätä. Joten viikkomäärät ovat noususuuntaiset ja samalla kasvatan uintimäärää taas sinne minne se kuuluukin. Uinnissa olkapäät joutuvat sen verran koville, että kesän reilusti alle 10km/viikko uintien jälkeen en halua rikkoa paikkoja palaamalla samantien yli 15km/viikko uintiin. Mutta pidemmittä puheitta, tältä viikkko näytti:

 

Maanantai

Töissä 10-19.30

Lepo

 

Tiistai

Wattbike 30min + Sali 30min

Töissä 11-19.30

Uinti 1h, 2.4km

 

Keskiviikko

Jalkajumppa 10min + Juoksu 1h 30min (15km)

Pyörä, MTB 1h

Uinti 1h 15min, 3.6km

 

Torstai

Töissä 10-18.30

Spinning, kestävyys 1h + Sali 30min

 

Perjantai

Töissä 10-18.30

Uinti 1h 20min, 3.6km

 

Lauantai

Pyöräverra 30min +

Juoksukisa 6km + juoksuverrat 4.5km, yht. 1h 25min

Uinti 1h 30min, 4.4km

 

Sunnuntai

Kahvakuula + polvijumppa 20min

Pyörä, maantie 2h 50min, n.68km

 

Yhteensä 14h 50min

 

Lihashuoltoa en ole viikkoon laskenut, mutta sitä on tullut varmaan n.1,5 tunnin verran.

Parhaimmistoa tällä viikolla oli… Oikeastaan aika monikin päivä ja treeni :). On ollut kivaa päästä taas arkeen kiinni ja nautin kyllä tästä perusasioiden pariin palaamisesta. Altaaseen on ollut kiva hypätä, juoksu maistuu ja vielä on sen verran lämmin, että haluan ajaa ulkona ja  ihan maantiepyörälläkin.

Tiistai oli aika peruspäivä, ei mitään erityistä vaan kivaa peruspuuhaa. Uinnissa masters-treeneissä uitiin eri vauhtisia suht lyhyitä pätkiä. Keskiviikkona juoksin pidemmän lenkin rauhallista vauhtia latupohjia pitkin ja juoksun puutteen huomaa kyllä turhan korkeana sykkeenä rauhallisessa vauhdissa. Jos pohjaa juoksuun ei nyt ole, niin ei sitä vaan ole. Sitäpä tässä syksyn mittaan koitetaan rakentaa. Päivällä ajoin vielä tunnin verran kevyesti maastopyörällä syksystä nautiskellen ja illalla altaassa oli vuorossa ”vahvaa” uintia apuvälineiden kera.

Torstai oli peruspäivä kivan spinning-ohjauksen parissa ja sen jälkeen pikainen salitreeni. Perjantaina vain uin, sekalaisia sarjoja ja vauhteja oli illan teema.

unnamed2

Lauantai alkoi mukavasti, kun suuntasin pieneen kyläkisaan Lentävänniemeen, jossa järjestettiin Suomensaaren juoksu. Kävin ensin ajamassa pyörällä verraa, sitten lyhyt juoksuverra kisareittiin tutustuen ja siitä starttiviivalle. Reitti oli kahden kilometrin mittainen ja se kierrettiin kolme kertaa. Alusta oli hiekkapohjaista ulkoilureittiä ja osuipa matkalle vähän suht hyväkuntoista polkuakin. Tavoitteena oli tehdä anakynnys-treeni, jotka ovat kyllä viime aikoina loistaneet poissaolollaan. Joten pieni epäilys siitä, miten epämiellyttävä kokemus tästä tuleekaan, oli mielessä. Juoksu lähti kuitenkin tosi kivasti liikeelle, syke nousi kohtuu pian kynnykselle ja siellä se pysyikin kiltisti koko 6km ja vielä ilman hyytymistä tai mitään muutakaan etukäteen pelkäämäni. Juoksu tuntui hyvältä koko matkan, ehkä jopa liiankin hyvältä, kun sitä viimeistä vaihdetta ei vaan ollut. Matkalla huomasin, että heti kun syke nousee pari pykälää anakynnyksen yläpuolelle, niin meno hiipuu ja muuttuu ihan tosi tuskaiseksi. Joten kiltisti ohjeita noudattaen syke oli tasaisesti just kynnyksellä ;). Juoksuvauhti asettui 4:10-4:15/km vauhdin tuntumaan. Vauhdeissa ei ole ainakaan puuroutumista havaittavissa, kun tosiaan pitkät lenkit menee nyt 6min/km-vauhtia ;). Aika oli lopulta maalissa 24:49 ja sijoitus kolmas. Lauantai-iltana pulahdin vielä altaaseen pidemmän kelaustreenin pariin, jossa pääsarjana uin 400m-300m-200m-100m ja 300m-200m-100m ja siihen perään vielä pullarilla 3x250m. Ihan kivasti jaksoi uida vielä reippaan päivän jälkeen ja uinnin jälkeen maistui kyllä ruoka ja uni!

unnamed1

Tänään pienen aamujumpan jälkeen suunnattiin sunnuntai-pyöräilylle, josta tulikin ainoa viikon ei-niin-mukava-treeni. Onneksi keli oli kiva (vaikka tuuli!) ja nautin ulkona olosta, mutta itse se ajaminen ei sitten ollutkaan ihan niin nautinnollista. Meinasi vähän väsyttää sekä mieltä että jalkoja ja parit työpätkät suunnilleen aerobisella kynnyksellä ei tuntuneet kovinkaan helpoilta. Onneksi oli napannut kotoa mukaan yhden geelin, joka tuli kyllä kiltisti otettua matkan varrella. Yleensä kannan sen geelin kotiin asti takaisin, mutta tällä kertaa kyllä kiitin itseäni, että olin ottanut sen mukaan. Joskus täytyykin kirjoittaa vähän käytössä olevista lisäravinteista ja vitamiineista, olen nimittäin aika nirso niiden suhteen ja valikoinut muutamat jutut hyviksi ja toimiviksi. Tiedän, että moni tuskailee niiden käytön kanssa ja etsii mieleisiään, joten mieluusti jaan kyllä omat suosikkini jos siitä vaikka olisi jollekkin apua.

Sellainen perusviikko oli se, toivottavasti tekin olette nauttineet syksyn vielä toistaiseksi lämpimistä ilmoista ja kivoista treeneistä! :)