Täällä taas!

Posted by:

Long time no see!

Hiljaiselossa ollutta blogia on nyt aika herättää henkiin ainakin sen verran, että ajattelin pitkästä aikaa tulla kertomaan mitä mulle kuuluu. Ekat kisat on kisattu ja kausi sitä myöten avattu, mutta palataan nyt ensin kuluneeseen vuoteen..

Viimeisin vuosi elämästäni on varmasti ollut yksi rankimmista ja sen aikana on tapahtunut hurjasti kaikenlaista, mutta onneksi suurimmat muutokset alkavat olla nyt ohi ja saan keskittyä kivoihin juttuihin. Harvat asiat ovat vuoden aikana menneet sormia napsauttamalla hyvin ja raiteilleen, mutta onneksi elämä opettaa ja lopulta kaikki yleensä järjestyy.

Kuva: Bullseye Photography

Treenillisesti sain kuitenkin tehtyä ihan hyvän talven ja kerrankin pääsin heti syksystä asti juoksemaan ilman isompia vammoja. Välillä talven aikana oli kuitenkin hetkiä, että mikään ei meinannut sujua ja voimia ponnistella mitään ylimääräistä ei vaan ollut. Vastaavasti välillä sain taas irti sellaista menoa, mihin en edes lähtökohtaisesti ollut uskonut pystyväni. Joten ainakin vaihtelua sai pelkästään sillä, että ikinä ei oikein tiennyt miten mikäkin onnistuu ja suunnitelmat muuttuivat kohtuullisen nopealla aikataululla 😃

 

Kuva: Bullseye Photography

Nyt jos koskaan on kuitenkin tuntunut siltä, että tää homma vaan kuuluu mulle ja sitä tehdään sen aikaa kun se kivalta tuntuu. Viime kesänä ehdin kyseenalaistaa koko lajin mukavuuden moneen otteeseen, enkä oikein tiennyt, onko koko juttu enää ollenkaan niin kivaa kun sen pitäisi. Mutta onneksi vastaus tähänkin löytyi aikanaan!

 

Kuva: Bullseye Photography

Talvi meni aika perinteisellä tyylillä Suomessa treenaillessa suurimmaksi osaksi sisätiloissa, kun huono lumitilanne jätti hiihtokilometritkin aika vähiin. Huhtikuussa vietin taas perinteisen pariviikkoisen Calellassa ja alun sairastelun jälkeen leiri sujui ihan hyvin. Mitään hurjaa tykitystä meno ei siellä ollut, mutta kivoja pitkiä lenkkejä ajettiin porukalla ja jalat alkoi sopeutua talven jälkeen ulkona ajoon. Kivaahan siellä taas oli ja toivon tosi paljon, että voisin ensi talvena leireillä pariinkin otteeseen.

Kesä ja kisat kolkuttelivat sitten kohtuullisen nopeasti ovella leirin jälkeen. Välissä ehdin tehdä muutamat hyvät viikot ja palata myös aika-ajopyörän satulaan, kunnes kaivettiin sprinttivehkeet taas hommiin mukaan. Kausi ei olisi paljon paremmin voinut alkaa, kun uusin viime vuoden voiton Vanajanlinnassa lauantaina.

Kuva: Bullseye Photography

Se mitä muuta kesä tuo tullessaan selvinnee aikanaan. En ole tehnyt kesälle hurjia suunnitelmia tai asettanut hirmuisia tavoitteita, sillä tänä kesän aion nauttia kisaamisesta ilman sen suurempia paineita. Oon stressannut vuoden aikana ihan tarpeeksi ja jos nyt heittäisin itselleni vielä hurjat tavoitteet kesäksi tai alkaisin pohtimaan mitä kaikkea olisin voinut tehdä talven aikana paremmin niin lopputulos olisi varmasti huonompi. Vaikka talvi oli ihan hyvä, niin en todellakaan ole harjoitellut joku tietty päämäärä kiikarissa vaan välillä oon vain halunnut tehdä sitä, mikä on kivaa, eikä välttämättä aina kaikkein fiksuinta. Haaveena on, että pääsisin rakentamaan ehjän talven joku selvä tavoite ja päämäärä mielessä – ehkä se voisi olla edessä jo ensi talvena 😊

Mutta nyt eletään ja kisataan tämä kesä ensin ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. Toivottavasti paljon aurinkoa ja lämpöä, kivoja treeni- ja kisapäiviä, vähän lomaa, hyvää mieltä ja muutaman onnistuneen kisasuorituksen lisää 🙂

0

About the Author:

Add a Comment