Kisakausi käyntiin.

Posted by:

Kisakausi on nyt laitettu rytinällä käyntiin, joten on jo korkea aika kirjoitella tännekin kuulumisia!

Aloitetaan kuitenkin toukokuusta, jonka ajalta en ole ehtinyt kuulumisia kertoa. Sinänsä toukokuusta ei kauheasti kerrottavaa jäänyt ja näin jälkeenpäin voin vain todeta, että onneksi se on nyt ohi! Calellan leirin jälkeen tein paljon töitä, sairastin flunssan ja kärsin jälleen melkoisista allergioista. Kevät ei tosiaan ole ihan mun suosikkiaikaa.. Mieli meinasi välillä olla aika matalalla, kun kolmisen viikkoa meni ihan täysin pelkkää pk-treeniä tehdessä ja katselin vierestä, kun treenikaverit saivat sopivasti kiusata itseään ja ennenkaikkea kykenivät hengästymään ilman hapen loppumista.

Toukokuun loppupuolella käytiin vielä pikavisiitillä Calellassa ja osallistuin siellä Irongirl-juoksukisaan. Sinänsä se meni ihan hyvin ja sain juosta ensimmäisenä maaliin, mutta hieman mietitytti aivan liian kovalta tuntunut vajaa 4min/km-vauhti, jota en edes juossut kuin viimeiset 1.5km.

IMG_1603

IMG_1652

IMG_1624

Onneksi reissun jälkeen olo helpottui myös Suomessa ja sain viimeiset pari viikkoa ennen kisakauden avausta tehtyä hyviä treenejä. Taisi tällä kertaa löytyä edes jonkinlainen kisakunto parissa viikossa, joten ehkä jotain tehtiin sen aikana oikein!

Ennen virallisia kisoja tein muutamat hyvät sprinttiin valmistavat pyörätreenit, kaksi tosi onnistunutta reipasta juoksua (tasavauhtinen 10km latupohjaa pitkin ja osiin pätkitty viiden kilsan kova treeni) ja yhden lyhyen harkkatriathlonkisan. Niiden myötä onneksi löytyi jo uskoa siihen, että kisoissa voin sittenkin päästä johonkin 🙂

Virallisesti kisakausi alkoi sunnuntaina 5.6. Vantaan sprinttimatkalta. Uinti sujui hyvin ja vihdoin näyttää siltä, että en ui avovedessä ihan tuhottoman paljon hitaampaa kuin altaassa. Oon aina ollut suhteessa parempi uimaan altaassa kuin avovedessä, mutta nyt homma näyttää onneksi vähän tasoittuvan! Pyörällä sain ajettua kärjen (eli Parviaiset) kiinni. Pyörä kulki aika perusmeiningillä, ei mitään erityisen vahvaa menoa mutta ei ihan surkeaakaan. Juoksu lähti rullaamaan mukavasti ja tasaisen reipasta vauhtia ylläpitäen juoksin maaliin ensimmäisenä naisena meidän startista (yleinen ja nuorten sprinttivapaat sarjat). Vantaan kisa oli edelleen yhtä kiva ja hyvin järjestetty kuin aina ennenkin ja siitä sai jälleen hyvän startin kesän karkeloihin!

IMG_1756

Seuraavana edessä olikin tuplaviikonloppu. Ensin lauantaina kisattiin ensimmäinen Finntriathlon-kilpailu tälle kesälle ja tiedossa oli sprinttimatkaa Vanajanlinnan hienossa ympäristössä. Siellä edessä oli tiukka kisa, joskin muutamien poisjääntien takia pari kärkimenijää puuttuikin viivalta. Uinti kulki suunnilleen samaan malliin kuin Vantaalla ja olin siihen tyytyväinen. Leskisen Mira nousi vedestä ekana, vajaa 30 sekuntia mua edellä. Näin vielä vaihdossa Miran, mutta onnistuin tyrimään ekassa vaihdossa kenkien laitossa siihen malliin, että väli pääsi venähtämään. Pyörää ajettiin neljä lenkkiä ja kolmannella lenkillä sain kuitenkin ajettua Miran kiinni ja siitä vetovuoroilla ajaen mentiin pyöräosuus loppuun. Oma ajo ei edelleenkään tuntunut kovin vahvalta, eikä watitkaan olleet sitä, mitä sprinttimatkalla pitäisi. Pyöräjalat taitaa siis olla vielä hieman kadoksissa ;). Juoksu lähti liikkeelle hyvin ja otin kärkipaikan heti muutaman sadan metrin jälkeen. Aika reipasta vauhtia piti kuitenkin kipittää menemään, sillä takaa oli tulossa kova juoksija Hyvärisen Heidi. Onneksi väli ei kuitenkaan kaventunut hurjasti ja ihan täysiä ei tarvinnut enää lopussa juosta, kun välimatka oli pysynyt ihan kohtuullisena. Maalissa oltiin lopulta järjestyksessä mä, Heidi ja Mira. Olipa kiva voittaa Vanajanlinnassa! Huippu kannustus ja paljon katsojia, hyvä kuulutus, kivat reitit ja hyvä kisa. Viime vuoden kakkossija saattoi vähän kaivella, joten se onneksi nyt korjaantui 😉

13415674_1211073482298574_8916085061054256395_o

13391466_1211073968965192_1738985125540035349_o

13416911_1211074458965143_5224532328557479400_o

Sunnuntaina edessä oli sitten sprinttimatkan SM-kisat Himoksella. Naisten lähtölista kaventui entisestään, kun useampia oli sairaana. Tosi tylsää, että SM-lähdöstä tuli varsinkin yleisen sarjan osalta tosi pieni. Uinti matka lyhennettiin 500m:n kylmän veden (n.14-astetta) takia, joka toki kävi mulle varsin hyvin. En todella ole mikään kylmän veden tai sään ystävä muutenkaan ja niitä oli viikonloppuna tarjolla jo ihan tarpeeksi. Uinti menikin sitten ehdottomasti huonoiten tänä kesänä. Huono ja liian lyhyt alkuverra vedessä (koska kylmä!) ja koko homma meni aika hosumiseksi. Jäin Parviaisille (Henkku 19-sarjassa ja Erika U23), yleisessä kisanneelle venäläisnaiselle ja Miralle ihan liikaa, vaikka matkakin oli lyhyempi. Pyöräily ei lähtenyt kulkemaan sen paremmin, jalat oli voimattomat enkä oikein saanut itseäni ahdistettua hengästymään. Mira ajoi kärjen kiinni ja tytöt pyöräili neljästään edellä, mun kärvistellessä yksin perässä. Väli venähti, mutta onneks en ihan heittänyt hommaa läskiksi (vaikka sekin kävi pyöräillessä mielessä), sillä juoksuun lähdettäessä ero Miraan oli noin minuutti ja 30 sekuntia. Venäläinen oli karannut edelle ja Parviaiset siihen perään. Jostain löytyi vielä sen verran voitontahtoa, että lähdin hyvällä syötöllä juoksemaan tyttöjen perään. Kääntöpaikalla (2.5km) näin, että eroa ei ole enää paljoa ja Miran sainkin kiinni noin kolmen kilsan kohdalla. Myös Parviaisten selät lähestyi, mutta matkaa ois tarvittu lisää, että heidät olisin voinut vielä saada kiinni. Melkoiselta työvoitolta SM-kulta tuntui nihkeän suorituksen päätteeksi! Toki aika paljon jäi myös harmittamaan se, etten tällä kertaa ollut ihan ekana maalissa naisten startista..

IMG_1824

Kokonaisuutena triathlonkesän avaus on siis sujunut varsin mainiosti! Nyt edessä on pieni breikki kisoista ja toivottavasti roppakaupalla hyviä treenejä.

0

About the Author:

Add a Comment