Kevättä ja Calellaa.

Posted by:

Aika pitkä tovi on vierähtänyt viime kirjoituksesta, mutta kevät on edennyt sen verran haipakkaa, etten ole kauheasti ehtinyt kirjoittamista edes ajatella. Nyt takana on kaksi hyvää leiriviikkoa tutussa Espanjan Calellassa, mutta palataan vielä hetkeksi aikaan ennen leiriä.

cal5

Maaliskuussa sain tehtyä läjäpäin hyviä treenejä, joiden tulokset sitten näkyivätkin mm. hyvin parantuneena FTP-tuloksena. Alkukuusta hiihdin vielä jonkin verran, mutta kuun puolenvälin jälkeen hiihtolenkit loppuivat ja tilalle tuli pyörää ja uintia. Kokonaisuutena maaliskuu ja huhtikuun alku olivat tosi hyviä ja tuntui, että lähes kaikki treenit menivät tasaisen hyvin. Jotenkin onnistuin pitämään paketin (treeni, työt, lepo jne.) niin hyvin kasassa, että energiaa tuntui riittävän treeneihin just sopivasti. Kelkka tosin kääntyi kuin taikaiskusta viikkoa ennen leiriä… En edelleenkään tiedä palauduinko yhdestä kovasta treenistä vaan ihan superhuonosti vai iskikö kevätallergiat päälle ihan rysäyksellä. Yksi viikko meni aika väsyneissä fiiliksissä, happi ei kulkenut yhtään jos syke nousi VK:n puolelle ja muutenkin olo muuttui aika radikaalisti.

cal3

Onnekseni muutamat extralepohetket ja maiseman vaihdos (matkustus kauas pois noiden tyhmien kevätallergian aiheuttajien luota!) auttoivat. Tein leirillä tokan päivän iltana reippaan juoksun, jonka paras anti oli ehdottomasti se, että syke nousi ilman kauheaa työstöä ja happi kulki normaaliin malliin! Alan olla aika vakuuttunut siitä, että Suomen kevät ei vaan sovi mun hengitysteille ja ololle vaikka erinäiset allergialääkkeet onkin käytössä.

cal

Leiri tutussa paikassa sujui ongelmitta ja treenit onnistuivat pääsääntöisesti hyvin. Aika reilusti tuli tietenkin ajettua pyörällä ja se kulkeekin viime kevättä paremmin. Niin pk-lenkit kuin tehokkaammat mäkien kipuamiset sain tehtyä paremmilla tehoilla kuin vuosi sitten ja muutenkin jaksaminen tuntui olevan taas vähän parempaa. Erityisesti mieleen jäi ikuinen suosikkilenkki Sant Hilarilla. Kyseiseen lenkkiin sisällytettiin noin tunti VK-treeniä loivahkon mäen kiipeämisen yhteydessä. Lisäksi yhtenä päivänä ajettiin valtaosalle meidän pyöräporukasta (myös mulle) pisin lenkki ikinä, reilu 200km, hienoihin maisemiin Rupit-nimiseen kylään. Lisäksi leirin loppupuolella kiipesin reilun tunnin yksin n.1300m-korkeuteen just sellasilla wateilla, mitkä tuntui sillä hetkellä hyviltä. Lähtökohdat kyseiselle treenille ei olleet ihan parhaat, edellisten päivien treenit väsytti ja muutenkin ajatus tehokkaasta kiipeämisestä lähinnä ärsytti. Lopulta kun pääsin mäen juurelle ja vauhtiin, niin jalat yllättivät kyllä erittäin positiivisesti! 🙂

cal2

cal1

Uinti oli leirillä pääasiassa perustekemistä ja suht kevyttä. Alussa ei kulkenut yhtään, mutta muutaman päivän päästä kädet pääsivät leirimoodiin jalkojen lisäksi ja homma helpottui. Yhden hyvän reippaan lättäriuinnin tein ja muutamat pidemmät 4-5km vaihtelevat treenit – siinäpä tärkeimmät jutut altaan puolella. Avovedessä käytiin myös ja isoista aalloista huolimatta homma oli helpompaa kuin aiemmin.

cal6

Juoksun kanssa mennään edelleen varoen ja aika vähillä kilsoilla painettiin myös leiri. Kotona sain maaliskuun aikana tehtyä jo pari pidempää, reilun 15km:n lenkkiä tehtyä, mutta nyt leirillä juoksin pääasiassa reippaampia erimittaisia vetoja verrojen lisäksi. Juoksu tuntuu hyvältä, vaikka vauhdit eivät tietenkään ole juoksuttoman talven jälkeen ihan sitä, mitä haluiaisin. Toivotaan, että juoksukunto paranisi vielä tästä kesää kohti ja saisin muutamia pidempiä lenkkejä alle.

2016-04-24 11.31.31

Nyt leirin jälkeen mennäänkin hetki treenien suhteen kevyesti, mutta töitä on edessä senkin edestä. Kesä ja kisat kuitenkin lähestyy, joten pyrin käyttämään nyt muutaman viikon ajan vähemmät tunnit fiksusti. Mun kisakausi alkaa perinteisesti Vantaa triathlonin sprinttimatkalta, joka kisataan sunnuntaina 5.6. Kyseisen kisan oon todennut tosi hyväksi kesän ja kisakaudenaloitukseksi, joten toivottavasti yhtä hyvä kisa on edessä tänä vuonna ja mahdollisimman reilusti tyttöjä viivalla 😉

cal4

0

About the Author:

Add a Comment