Kurkistus treeniviikkoihin.

Posted by:

Kolmen viikon treenijakso päättyi viime viikkoon ja täytyipä kyllä kyseisen jakson päätteeksi todeta, että se oli ehdottomasti paras koko talvena! Viime kirjoituksen aikoihin olin vielä hieman kipeä, mutta onneksi tauti ei koskaan pahentunut ja vaikka eka viikko kolmesta olikin sen takia hieman kevyempi, niin kaksi seuraavaa kyllä paikkasivat torson ekan viikon mainiosti.

Mitä kaikkea noihin hyviin päiviin sitten mahtui? Pääsette nyt hieman kurkistamaan mun viikkoja ja otetaan tarkasteluun kolme viikkoisen jakson vika viikko ja sitä seurannut kevyt viikko. En nyt erittele työpäiviä sen kummemmin, mutta pääsääntönä on siis se, että olen töissä neljä päivää viikossa ja kolme päivää vapaalla. Nämä päivät vaihtelevat viikottain ja treenit suunnitellaan niiden mukaan.

Maanantai:

ilta: pk-hiihto, n. 1.5h

Tiistai:

aamu: uinti (vaihteleva, mm. CSS-vauhtia ja kelausta, 4km)

ap: wattbike (viikon reippain treeni ja ehkä kovin wattbike-treeni ikinä, n.2.5h)

ilta: kevyt pk-spinning+juoksu

Keskiviikko:

aamu: uinti (20x50m reipasta apuvälineillä, yht. 3,5km)

päivä: pk-hiihto n.1.5h

Torstai:

aamu: pyörä+juoksu (viimeinen hallivuoro, pyörällä 5x5min ja 1x20min tehokkaammin. Juoksu 2x300m+600m-pätkiä reipasta)+verrat

ilta: sali+pk-spinning+lyhyt kevyt juoksu

Perjantai:

aamu: sali+pk-ajoa wattbikella, yht.1.5h

Lauantai:

aamu: uinti (sis. 5x (8x50m) tasaisen reipasta, yht. 4,2km)

ilta: pk-juoksu 9km

Sunnuntai:

aamu: uinti (sis. 4x (6x25m kovaa + 250m kevyt, yht. 3km)

ilta: pk-hiihto n.1.5h

Viikko oli tosiaan yksi onnistuneimmista pitkään aikaan. Sain tehdä mun mielestä tarpeeksi tunteja (eli hieman vajaa 20h – kiitos töiden, joita kyseisellä viikolla vain alle 30h) ja kovimmat treenit osuivat sellaisiin paikkoihin, että ne onnistuivat hyvin. Kovimmat treenit tein siis tiistaina ja torstaina (+ uintien reippaat pätkät). Loppuviikosta meno oli aika pk-meininkiä, sillä siellä oli töitä tehtävänä treenien lisäksi. Uinti on tällä hetkellä vähän vähemmällä panostuksella, sillä oon todennut hiihdon antavan sopivasti treeniä käsille ;). Ei vaan, mun uinti on ollut aika tasaista ja koko talven niin nyt on ollut hyvä hetki vähän helpottaa sitä ja olla tosiaan siellä ladulla kun kerran pääsee. Uinnissa palaan muutaman viikon päästä takaisin talven aikana hyviksi todettuihin ja toimiviin pidempiin CSS-vetoihin ja lyhyempiin kovempiin vetoihin. Nyt tatsia on pidetty yllä uimalla vain lyhyitä reippaita pätkiä.

2016-03-01 10.03.53

Pyörä kulkee paremmin kuin ikinä ja uskon, että saan siihen vielä muutaman vaihteen lisää kevään mittaan. Tällä hetkellä vahvimmalta tuntuu suunnilleen puolimatkan tehoilla ajaminen, joten nyt kesää kohti täytyy panostaa vielä siihen ylä-alueen kiusaamiseen sprintti- ja olympiamatkoja ajatellen.

Juoksu on edelleen vähäistä, mutta sitä sentään on jo! Muutama viikko sitten juoksin pisimmän lenkin (vajaa 13km) sitten viime syksyn ja se meni ihan jees. Oon testannut myös taktiikkaa juosta aamulla ja illalla, mutta en vielä tiedä, onko se miten toimiva. Sillä saa vaan helposti kilsoja vähän enemmän, kun kerralla en pysty nyt määräänsä enempää juoksemaan. Toki joka päivä juoksemalla kilsoja saisi myös, mutta sen oon todennut omalla kohdallani huonoksi taktiitaksi jo aikoja sitten.

2016-02-16 14.48.31

Sitten kevyen viikon pariin.

Maanantai: lepopäivä

Tiistai: uinti 3.5km ja pitkä hiihto n.3h

Keskiviikko: uinti 3.5km

Torstai: pk-spinning ja kevyt sali, 1,5h

Perjantai: pyörä 1h

Lauantai: uinti 3.6km, FTP-testi ja pk-hiihtoa

Sunnuntai: lepopäivä

Yhteensä vajaa 13h. Kevyeksi viikoksi tunteja tuli kohtuullisesti, mutta rytmitys oli sen verran hyvä, että viikko tuntui sopivan kevyeltä. Tehoja treeneissä oli hyvin vähän, muutamissa uinneissa, perjantaina lyhyet jalat auki-vedot trainerilla lauantaita varten ja sitten se iki-ihana FTP-testi lauantaina. Tulos parani jälleen ja olin ihan tyytyväinen uuteen lukemaan. Uusi ja parempi testitulos tarkoittaa taas sitä, että treeneissä ajetaan isommilla wateilla työpätkiä. Sitä huvia pääsin jo testaamaan tällä viikolla, mutta toistaiseksi vielä aika maltillisen mittaisessa treenissä.

Ja kuten yltä voi huomata, niin juoksua ei mun kevyellä viikolla ollut ollenkaan. Jalka oli sen verran kiukustunut edellisten viikkojen juoksuista, että kevyt viikko koski erityisesti myös toisen jalan ja säären lepuuttamista (eli suurin rasitus jalalle tuli vain töissä seisomisesta). Se auttoi, sillä tällä viikolla oon tehnyt jo kaksi hyvää ja kivutonta juoksutreeniä! Eilen reipas mattojuoksu kulki jo niinkuin tässä vaiheessa kautta kuuluukin, joten ehkä kesää ei ole vielä menetetty ;).

0

About the Author:

Add a Comment