Leiriä talven keskelle.

Posted by:

Joulu- ja tammikuu menivät treenien osalta varsin normaalisti. Mitään suurta ja mullistavaa ei niissä kuukausissa ollut, mutta muutama erityinen treeni jäi mieleen. Ensimmäistä kertaa koskaan uin 10km:n treenin, ja se meni ihan kivasti. Toki matka alkoi jossain vaiheessa vähän puuduttaa, mutta mitään ongelmia ei ollut sen suhteen, etteikö sitä olisi jaksanu uida loppuun saakka. Setti oli hyvää treeniä myös mielelle kaiken muun ohessa! Lisäksi joulukuussa ajoin FTP-testin, jonka tulos oli sellainen kuin odotonkin ja joka oli tavoitteena. Seuraavan kerran testi on edessä taas noin kuukauden kuluttua ja tavoitewatit alkaa olla siihen mietittynä.

Aika ison pirsitysruiskeen talven harmauteen toi leiri lämpimässä. Olin Kanarialla Maspalomaksessa 10 päivää ja treenailin siellä lähinnä hyvässä omassa seurassa eli itsekseni ;). Leiri oli kokonaisuutena onnistunut ja teki hyvää päästä ajamaan pyörällä ihan oikeasti ulos ja kiipeämään vuorille ihastelemaan nättejä maisemia. Vaikka lähtökohtaisesti on kivempaa treenata ja leireillä porukassa, niin viihdyin kyllä oikein mainiosti tälläkin tavoin. Matkaseurana mulla oli äiti, joten muuten seuraa oli, mutta treenit tein yksin. Välillä juttu- ja tsemppiseuraa lenkeille olisin kaivannut, mutta toisaalta oli taas ihan älyttömän kivaa mennä vain ja ainoastaan oman aikataulun ja mielen mukaan. Treenit toki oltiin isoimmalti osin suunniteltu etukäteen ja tarpeen mukaan niitä muokattiin olotilaan jne sopivaksi. Ensimmäisten päivien jälkeen jalat oli aika shokissa “hieman” isommista mäistä mitä hetkeen oli kiivetty mutta pienen välikuoleman jälkeen treenit menivät päivä päivältä paremmin. Loppuleiristä tuntui jo, että voisi kiivetä mäkiä ihan loputtomiin, mutta mitään maksimiwatteja ja -sykkeitä oli turha enää odotella.

2016-01-31 12.19.49

2016-01-25 12.00.23 HDR

2016-01-25 12.00.10

Pääpaino leirillä oli tietenkin pyöräilyssä. Kilsoja en yksin kovan tuulen (muutamana päivänä tuntui, ettei pystyssä meinaa pysyä) ja isojen mäkien parissa hurjasti kerännyt, vaan ajoin enemmän keston ja toki wattien mukaan. Pisimmätkin lenkit olivat vain n.100km muutamana päivänä. Lisäksi juoksun suhteen oli tarkoitus vähän kokeilla, että kestääkö temppuillut jalka jo paremmin treeniä. Kotona olin juossut noin kaksi kertaa viikossa yhteensä 10-20km/viikko ja leirillä juoksin yhteensä 42km kahdeksaan päivään. Vasta viimeisen juoksutreenin jälkeen pohkeet ja varsinkin se huonompi pohje veti jumiin, joten ihan onnistuneesti sain juoksutreenit tehtyä. Vauhdillisestikin juoksutreenit onnistuivat jopa hieman odotettua paremmin. Vaikka kilsoja on alla ihan säälittävän vähän, niin vauhti taitaa olla kohtuullisesti tallella edelleen. Jostain kaivattaisiin lisää kestävyyttä siihen reippaaseen vauhtiin, joka on ollut se selkein puute mun juoksussa jo muutamalla kaudella. Toivottavasti saan nyt kotonakin ruettua juoksemaan taas hieman enemmän ja pystyisin tekemään töitä sen puutteen eteen.

2016-01-28 15.34.09

2016-01-30 13.08.37

Uimassa kävin leirillä usein, mutta ne treenit tein pääasiassa kevyinä. Muutamassa treenissä oli mukana erimittaisia pätkiä eri vauhdeilla, mutta isoin osa uinneista oli kevyitä ja suht lyhyitä (n.3km). Vaikka pyörällä ja juosten sain hyvin tehtyä yksin ne muutamat reippaat treenit, niin yksin altaassa kärsiminen tuntuu ajatuksenakin ei-ihan-niin-kivalta, joten onneksi tällä leirillä ei sitä tarvinnut edes opetella. Oon kotona tottunut nyt tekemään reippaat uinnit kaverin kanssa tai isommassa porukassa ja samalla linjalla jatketaan taas. Uintiin ei leirillä ollut tarkoituskaan varsinaisesti panostaa, vaan lähinnä vain ylläpitää tatsia ja tehdä ne helpot treenit siellä altaan puolella.

2016-01-28 15.23.28

Olin nyt ensimmäistä kertaa kyseisessä paikassa ja ehdottomasti voisin mennä uudestaan (ja todennäköisesti menenkin). Hyvät pyöräreitit (joskin tosiaan kohtuullisen mäkiset, ihan pelkkää tasamaata ei juurikaan ole), juoksuun teitä kohtuullisesti ja erityisesti tykkäsin juosta reippaat setit puistossa reilun kilsan lenkkiä pääosin hiekalla. Uintiin löytyy maauimala (2x25m allas).

2016-01-26 12.01.07

Noin viikko sitten palasin kotiin ja arkeen, ja sainpa kotiintuomisina myös jonkun pienen flunssan. Nyt odottelen vain kevyitä treenejä tehden muuttuuko olo tukkoista nenää ja ekstraväsymystä kummemmaksi. Tarkoitus oli tämän viikon aikana alkaa kevyen viikon jälkeen tekemään taas kunnon treenejä, mutta vähän pidemmäksi tämä keventely nyt venähti. Toivottavasti pääsen pian palaamaan normaaliin rytmiin, eikä tauko veny turhan pitkäksi :).

0

About the Author:

Add a Comment