Kisareissussa Saksassa.

Posted by:

Kausi laitettiin tämän kesän osalta pakettiin sunnuntaina, kun kilpailin vielä puolimatkalla Ironman 70.3-sarjan kisassa Saksan Rügenissa. Blogi on viettänyt hiljaiseloa lähes kuukauden verran, mutta nyt on luvassa vähän pidempää tarinaa.

Jos et halua lukea kokonaan, niin tiivistettynä sunnuntain kisa:

Uinti käytiin kunnon aallokossa, mutta startin jälkeen se sujui ok. Tärkeintä oli löytää hyvä rytmi, joka menee aaltojen kanssa jotenkin yksiin, kovemman vauhdin pitäminen tuntui siinä aika toissijaiselta. Uinnista nousin ylös sijalla 5. kaikista age group-naisista (starttattiin kaikki naiset, paitsi pro, yhtäaikaa) ja pyörällä pääsin ekan 10km:n aikana naisten age group-sarjojen kärkeen. Samassa sarjassa kisannut nainen ajoi perässäni n.60km, mutta juoksuvaihtoon tulin n.2,5 minuutin keulalla. Juoksu oli tahmeaa, mutta riitti pitämään sijoituksen samana. Maalissa olin siis naisten age group ykkösenä ja selvänä oman sarjan ykkösenä myös!

2015-09-12 12.40.44

Sitten vähän pidemmän kaavan mukaan…

Tahkon kisan jälkeen otin viikon verran rennosti, treenasin kevysti ja kävin lomalla Tukholmassa katsomassa ITU:n World triathlon series-kisaa. Vaikka ihan kaikki huiput eivät olleet paikalla, niin aikas vauhdikasta menoa sai seurata! Kivaa oli katsoa, kun oikeesti kovat ja maailman parhaimmisto painaa menemään.

2015-08-22 11.43.35

2015-08-23 15.36.02-3

Tukholman reissun jälkeen edessä oli paluu kesälomalta takaisin töihin ja samalla parin viikon treenijakson pariin. Pariin viikkoon mahtui niin erilaisia treenejä kuin fiiliksiäkin lähes laidasta laitaan. Päälimmäisenä mieleen kuitenkin jäi muutamat onnistuneet tehokkaat pyörätreenit ja kivat pitkät pk-ajelut vielä hyvien ilmojen suosiessa. Puolimatkalle harjoitellessa ehtii muuten käydä lenkeillä paljon kauempana kotoa ;). Pyörän suhteen olo oli luottavainen tulevan kisan suhteen ja uinti kulki aika tuttuun tapaan perusvarmasti. Mutta juoksu… No, sitä ei käytännössä ollut. Juoksin Tahkon ja Saksan kisojen välisenä aikana tasan sen, mitä molemmissa kisoissa täytyy juosta eli 21km. Jälleen kerran ystäväni penikkaongelmat tekivät paluun (orastavina jo Kuopion kisaviikolla) ja jotta homma ei olisi liian yksinkertaista, jalka on tällä kertaa eri kuin aina aiemmin. Parhaani mukaan yritin hoitaa ja hoidattaa kinttua, mutta ei siihen oikein muu auttanut kuin juoksemattomuus. Siinä mielessä vaiva oli ja on taas aika mystinen, sillä sekä fyssarin, että hierojan mielestä jumi ei ole tosiaan kovinkaan paha. Silti se kipuilee samantien kun ottaa juoksuaskeleita?!

Vaikka juoksu jäi ihan minimiin ennen kisaa, niin en antanut sen masentaa. Sinänsä tilanne ei ollut mitenkään uusi, enkä parilla juoksutreenillä olisi paljon sen kummemmaksi juoksukuntoa saanut. Odotuksia oli enemmän kunnolliselle pyöräosuudelle…

Sairastuin kuitenkin kisaviikolla flunssaan. Kuumetta ei onneksi ollut, mutta kolme päivää kestäneen kurkkukivun jälkeen pää olikin räkää täynnä. Kaikki flunssan karkoitus-konstit oli otettava siis käyttöön ja omaan päähän taottava usko siihen, että olo paranee sunnuntaiksi. Käytännössä kaikki kisaviikon herkistelyt jäivät tekemättä – altaassa kävin kerran alkuviikosta, pyörällä ajoin spinning-tunnin pitämisen lisäksi lauantaina Saksassa. Siinä viikon “treenit”. Kisakunto jäi siis aika arvoitukseksi ja suurimmaksi tavoitteiksi taisin asettaa lopulta reissusta ja kisasta nauttimisen.

Vielä lisähaastetta kisavalmisteluihin saatiin, kun pyörälaukkuni katosi hetkellisesti menomatkalla perjantai-aamuna. Sen olinpaikkaa selvitellessä meni päivä ja lopulta se oli meillä reilun kymmenen tunnin päästä siitä, kun meidän lento oli laskeutunut. Eikä me tietenkään voitu lähteä Berliinistä, jonne siis lennettiin, koska muuten en todennäköisesti olisi saanut pyörää lainkaan sunnuntaiksi. Ajomatka Berliinistä Rugeniin kestää reilut 3h, eikä viikonloppuisin ole takeita siitä, että myöhästynyt matkatavara on seuraavana tai edes sitä seuraavana päivänä omistajallaan… Lopulta oltiin myöhään illalla hotellilla Rügenissa ja valmistautuminen kisaan saattoi alkaa vasta lauantai-aamuna.

2015-09-11 18.36.12

2015-09-12 09.45.53

Lauantaina kävin rekisteröitymässä, kisainfossa, kisaexpossa, pyörälenkillä ja lisäksi ajoimme autolla pyöräreitin läpi. Luvassa oli mukavan vaihteleva reitti hyväkuntoisilla teillä! Exposta oli tarkoitus ostaa patruuna, mutta eipä niitä ollut kuin täyttösuuttimen kanssa myynnissä. Enpä olisi tätäkään ennen lähtöä uskonut… Lopulta oli pakko ostaa sekä patruuna että suutin, kuin ei ahkerien kyselyjenkään jälkeen mistään muualta pelkkää patruunaa saatu hankittua. Jännä homma jälleen, että Suomesta lähtiessä pyörälaukkuun on katsottu, mutta Saksasta lähtiessä myös se ostamani patruuna sai olla siellä ihan rauhassa. Jotenkin musta tuntuu, että näin on käynyt aiemminkin ja muillakin kuin mulla ;).

2015-09-12 10.58.49

 

2015-09-12 10.59.52

Aallot olivat melkoiset jo lauantaina, mutta en kauheasti jaksanut niistä välittää. Tiesin kyllä selviäväni niistä ihan kunnialla, ainostaan aika ei tule olemaan sitä mihin normaalisti pystyn puolimatkan uimaan. Olo oli lauantai-iltana odottavainen ja innolla lähdin vielä kauden vikaan kisaan ihan uusissa maisemissa ja eri maassa kuin aina aikaisemmin.

2015-09-12 16.10.11

Oman starttini oli sunnuntaina klo 10.05. Ensin starttasi kaikki prot samassa ja heti niiden perään oli kaikkien age group-naisten vuoro. Vaikein osuus uinnissa oli ehdottomasti startti! Rannasta pääseminen ulapalle vaatisi vähän treeniä.. Kerran iso aalto lanasi mut niin, että lasit meni täyteen vettä ja pydähdyin korjaamaan ne kuntoon. Kun pääsi uimaan asti, sujui se ihan ok. Olihan se erilaista kuin täällä, mutta onnistui kyllä, kun piti hyvän rytmin päällä ja suunnisti tarpeeksi usein. Ja vielä kun oppisi suunnistamaan pelkästään oikeissa kohdissa, eikä siellä aallonpohjalla, josta ei nää yhtään mitään.. Loppumatka uinnista (n.500m) mentiin myötäaallokkoon, joka osoittautui aika jännäksi. Ensin aalto työntää suhun vauhtia ja sen jälkeen tuntuu, kuin se vetäisi taaksepäin. Tuli se ranta kuitenkin vastaan, vaikka hetken luulin vaan kauhovani paikallani :D. Nousin merestä ag-naisista viidentenä ja juostessa vaihtoon (matkaa oli useampi sata metriä) ohitin edellä uineista kaksi.

2015-09-13 10.02.52

2015-09-13 10.07.00

Pyörän päälle hyppäsin siis sijalla kolme ja lähdin ajamaan omilla wateilla jalkoja ja oloa kuulostellen. Pyöräreitti ajettiin kahtena kierroksena. Ekalla kierroksella sai ajaa kyllä niin rauhassa, että alkumatkasta kävi jopa mielessä, että miten ihmeessä tässä saa 90km kulumaan :D. Prot olivat karanneet jo kauas ja ekoja meidän perään startanneita miehiä tuli ohi kun oli ajettu jo yli 30km!

Ekan 10km:n aikana sain molemmat edelle ehtineet naiset kiinni ja toinen niistä (kisasi samassa sarjassa mun kans) jäi ajamaan 10m:n päähän perääni. Pariin otteeseen vaihdeltiin veturia siten, että mä kiipesin mäet hiljempaa ja alamäissä ja tasaisella painoin ohi. Lopulta ajoin “peesissä” n.6km, ja totesin watit siinä liian pieniksi. Sen jälkeen sain olla veturina n.50km. Veturilta olo tuntui erityisesti tokalla kierroksella, kun tuuli oli yltynyt entisestään. Välillä reitti kulki aika kivasti suojassa, mutta välillä taas aivan keskellä peltoja ilman mitään suojaa tuulelta.

2015-09-13 12.00.12

Tokalla kierroksella kisailijoita olikin sitten jo enemmän ja ajaminen ei ollut niin yksinäistä, mutta mitään ruuhkaa reitillä ei kyllä mun mielestä ollut ja ajaminen oli muutenkin tosi siistiä. Vikan parinkymmenen kilsan aikana mun ja kilpasiskon ero venähti pariin minuuttiin mun hyväksi.

2015-09-13 12.00.26

Oma ajo ei ollut niin hyvää kuin olin ennen sairastelua toivonut.. Jalat ja kroppa olivat aika ihmeissään kisatehoista ja meinasin väsähtää ihan totaalisesti pariin otteeseen. Jostain sain kaivettua aina uutta virtaa hetkellisen välikuoleman jälkeen ja vikat 10km tuli paremmin kuin Tahkolla. Lopulta watteja oli Tahkon puolimatkaan verrattuna tasan yksi enemmän koko matkalta! Parannus se on pienikin parannus, vai mitä? ;).

Juoksu lähti liikkeelle hyvin, mutta alusta asti oli selvää, että ihan kunnossa ja kivuton jalka ei ole. Ekat kahdeksan kilsaa meni hyvin, mutta sen jälkeen kipu alkoi yltyä ja lopulta menoa rajoitti sekä jalka, että kunto. Jokainen askel sattui ja mitä kovempaa juoksin, sen kovempi tärähdys oli. Jossain vaiheessa havahduin pääseväni aivan liian helpolla, mutta vauhdin lisääminen jäi aina muutamaan askeleeseen, kun en vaan halunnut sietää sitä kipua enempää kuin oli pakko. Juoksureitti oli onneksi kiva eikä aika käynyt pitkäksi, kun muita kisaajia oli paljon ja suurimmaksi osaksi reitti kulki siten, että näki molempiin suuntiin menijöitä. Reitti kierrettiin 2,5 kertaa ja se piti sisällään kaksi kunnon mäkeä, joten neljä kertaa pääsi ihan kiipeämään ja ne oli kyllä kivaa vaihtelua muuten tasaiselle reitille!. Viimeinen 0,5 kierrosta juostiin tasaisella ja maaliin pääsi kurvaamaan ennen reitin ylämäkien alkamista.

2015-09-13 13.21.58

Sain juostessa seurattua takaa tulevien naisten menoa ja aika selkeät erot olivat taaksepäin, eikä kukaan lähettyvillä ollut näyttänyt menevän selvästi kovempaa (itseasissa erot ainakin niihin lähimpänä tuleviin kasvoi matkan edetessä). Omaa juoksua sain siis jauhaa ja tuuletella maalissa ensimmäisenä ag-naisena! Pro-sarjasta vain neljä naista pääsi maaliin asti ja luonnollisesti he olivat siellä ennen mua. Joten kaikista naisista olin sijalla viisi.

2015-09-13 15.03.36 HDR-2

 

2015-09-13 19.50.05

Juoksureitin isoimmassa ylämäessä otettiin aika mäen kiipeämisestä ja voittajat palkittiin sitten illalla. Mitään tästä kisasta tietämättä olin kipittänyt mäen age group-naisista koviten 😀

 

2015-09-13 20.18.53

Vaikka oma meno ei tosiaan enää ollut ihan huikeinta ja loppuaikakin huono, niin oli älyttömän kivaa kisata! Joten ainakin yksi tavoite tuli täytettyä, kun muistin kaiken muun keskellä nauttia matkasta. Oli hyvä ratkaisu ottaa vielä yksi kisa syksyyn ja testata miten siihen jaksaa vielä valmistautua ja orientoitua. Periaatteessa hyvin, mutta osittain tähtien asennot ei vaan olleet enää ihan kohdallaan. Nyt on edessä kuitenkin hetki huilia ja jalan parannusta, ja jokusen viikon jälkeen katseet suunnataan uutta kautta kohti.

2015-09-13 15.05.16

 

 

Tulokset löytyy täältä:

http://eu.ironman.com/~/media/aa888283dd4c44689b2de4af28115dc9/70%203%20division.pdf

Ja ainiin, en ottanut paikkaa Mooloolabaan puolimatkan MM-kisaan ensi vuodelle (jonka siis vähintään jokaisen sarjan voittaja sai). Kuitenkaan tässä vaiheessa en halua matkustaa age grouperina Australiaan asti kilpailemaan. Säästetään nekin rahat mahdollisesti edessä joskus olevaan Konan reissuun sitten ;).

2

About the Author:

Comments

 1. Sara  September 18, 2015

  Onneks olkoon Anni! Sä oot ihan super mimmi!!!!????

  reply
  • Anni Antikainen  October 2, 2015

   Kiitti Sara! Ite oot kans super 😉

   reply

Add a Comment